27/06/2013

Ματσάρα στο Ροβανιέμι


Έπειτα από δύο μέρες στοιχηματικά ανυπόφορες κατ' εμέ, επιστρέφει η Φιλανδία να μας γλυκάνει λιγάκι εκ των προτέρων..

H 16η αγωνιστική λοιπόν για την Veikkausliga θα ολοκληρωθεί σήμερα βρίσκοντας στην κορυφή την πρωτευουσιάνα και αιώνιο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου Ελσίνκι (27β.), με συγκάτοικο την ανώτερη των προσδοκιών για εφέτος Χόνκα.
Ουραγός της βαθμολογίας η φετινή απογοήτευση Γιβάσκιλα (10β.), από κοντά και η Λάχτι.

Αρκετό ενδιαφέρον στο παιχνίδι της Ροβανιέμι με την Χόνκα.Κανονικό ντέρμπι.

Πάμε τώρα να τα πιάσουμε ένα-ένα..!




*ΒΑΑΣΑ - ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ
Ξεκινώντας από το Βάασα - Γιβάσκιλα θα προτείνω τον άσσο κοντά στο 2,00 (bet365). Μπορεί η Βάασα να μην πετάει εντός έδρας με τα έως τώρα δεδομένα αλλά μιλάμε για δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές ομάδες ποιοτικά.
Από τρία συνεχόμενα Χ προέρχεται η Βάασα ανεξαρτήτου έδρας.(Θυμίζω την προηγούμενη αγωνιστική [Κυριακή] μας είχε πληρώσει το Χ/Χ της).
Τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη για ομάδα που απέχει 1 βαθμό από την κορυφη; Εε παραπάει..
Επιπροσθέτως το γεγονός ότι είναι οι δύο χειρότερες ομάδες στο πρώτο ημίχρονο μέχρι στιγμής με οδηγεί στη σκέψη του 0-0 για το πρώτο 45λεπτο στο 2,62 (bet365).

*ΓΙΑΡΟ - ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ
Με ψυχολογία από την ισσοπαλία που απέσπασε εκτός έδρας την Κυριακή από την Ελσίνκι η Γιάρο φιλοξενεί τη Μιλικόσκι.
Ομάδα που κοιτά προπάντων να μην χάνει εντός έδρας (η Γιάρο), καθώς δείχνει οτι αρκείται και με τις ισσοπαλίες. Από την άλλη η Mypa (Μιλικόσκι) με όπλο την έδρα της προσπαθεί για ό,τι καλύτερο με μέτριες έως τώρα εκτός έδρας εμφανίσεις.Θα κρατήσω το ισσοπαλία εδώ στο 3,25 (bet365).
Αξίζει να σημειωθεί οτι οι 3/5 τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της έληξαν ισσόπαλες και μάλιστα με τρία διαφορετικά σκορ.

*ΛΑΧΤΙ - ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ
Ο τυφλός με τον μονόφθαλμο θα αναμετρηθούν απόψε στο Λάχτι.Η πλέον ντεφορμέ ομάδα η Ίντερ τη δεδομένη χρονική στιγμή φιλοξενείται από την χειρότερη επίθεση εντός έδρας με 4 γκολ σε 7 αγώνες.Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στους κόλπους της Ίντερ καθώς βλέπει τα γκολ με τα κυάλια. Δέν σκόραρε στα 3 από τα 5 τελευταία εκτός έδρας.Κρατάω το Under2.5 στο 1,61 (bet365).

*ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ - ΕΛΣΙΝΚΙ
Δέν μπορώ να εμπιστευτώ τόσο εύκολα την Ελσίνκι η οποία προέρχεται από εντός έδρα γκελίτσα 0-0 με την Γιάρο, στο διπλό απέναντι σε μία εξίσου καλή ομάδα οπως η Μάριεχαμν. Σήμερα στην Βίκλοφ Χόλντινγκ Αρίνα αναμετρούνται ή καλύτερη επίθεση εκτός έδρας (Ελσίνκι) με την χειρότερη φετινή άμυνα της κατηγορίας εντός (Μάριεχαμν).Πρώτη σκέψη τα πολλά γκολ. Η αμφιβολία μου όμως για το αν θα σκοράρει η γηπεδούχος με κρατά στα όρια του Over2.5 και θα επιλέξω το 2-3γκολ τελικά στο 2,00 (bet365).Εξίσου καλή επιλογή και το Over1.5 για τα γκολ της Ελσίνκι στο 1,90 (bet365).

*ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΧΟΝΚΑ
Σκληρό καρύδι η Ροβανιέμι στα εντός έδρας παιχνίδια της κάτι που την καθιστά την καλύτερη της κατηγορίας μέσα στο σπίτι της. Φουριόζα από την άλλη η Χόνκα όντας σε πολύ καλή φόρμα καθώς δεν αφήνει βαθμό για βαθμό αφού είναι αήτητη στα 9 από τα 10 τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτου έδρας.Παιχνίδι για γερά νεύρα λοιπόν σήμερα στο χωριό του Αη-Βασίλη το οποίο δεν βλέπω να ξεφεύγει πάνω από τα 2 γκολ. Ας αναφέρω και μερικά αξιοσημείωτα στατιστικά βάση προϊστορίας.. 6/6 νίκες στα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια μετρά η Χόνκα απέναντι στη Ροβανιέμι εντός-εκτός, ενώ αυτο το Χόνκα - Ροβανιέμι 9-0 τον Οκτώβριο του 2009 θα βαραίνει ακόμα τους "Αγιο-βασίλιδες"!
Εν κατακλείδι, δύσκολο παιχνίδι για προβλέψεις.Θέλω να γείρω αριστερά λόγο έδρας αλλά με τέτοια δαιμονιώδη φόρμα και με αυτή την καταραμένη προϊστορία δηλιάζω. Σκέψεις για Goal-Goal στο 1,83 (bet365) στα πλαίσια του 1-1. Από κοντά και το Under2.5 αλλά δεν μου γεμίζει και πολύ το μάτι αυτό το 1,61 (bet365). Εναλλακτική λύση η αποχή.

*ΤΟΥΡΚΟΥ - ΚΟΥΟΠΙΟ
Παρουσιάζεται πολύ καλή εντός έδρας η Τούρκου, αφού κατώρθοσε να σκοράρει από 2 φορές στα 4 τελευταία παιχνίδια στο σπίτι της, μετρώντας 3 νίκες και 1 ήττα. Δεν εκπλήσει μακριά από το γήπεδό της η Κουόπιο.Τον πρώτο λόγο έχει ο άσσος και στο 1,80 (bet365) γίνεται αποδεκτός. Αν κάποιος θέλει να ρισκάρει περισσότερο γιατί όχι και από το ημίχρονο.




Το ρεζουμέ της υπόθεσης...


ΤΕΤΡΑΔΑ ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4
ΒΑΑΣΑ - ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ    1   @2,00
ΛΑΧΤΙ - ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ    Under2.5   @1,61
ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ - ΕΛΣΙΝΚΙ    2-3ΓΚΟΛ   @2,00
ΤΟΥΡΚΟΥ - ΚΟΥΟΠΙΟ    1   @1,80

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
ΓΙΑΡΟ - ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ    Χ   @3,25
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΧΟΝΚΑ    Goal-Goal   @1,83 / Under2.5   @1,61


ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
ΒΑΑΣΑ - ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ    0-0ΗΜ Α.Σ.  @2,62  
ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ - ΕΛΣΙΝΚΙ    Over1.5 για τα γκολ της Ελσίνκι   @1,90